Leerlingen Rehobothschool Barendrecht maken eigen krant voor het goede doel

BARENDRECHT – Zesenveertig redacteuren uit groep 7 van de Rehobothschool in Barendrecht presenteerden afgelopen vrijdag (29 mei) hun Barendrechts Dagblad aan burgemeester Van Belzen. Na maanden van voorbereidingen lag er een schitterend resultaat: 40 pagina’s op tabloidformaat, verdeeld over twee katernen.

Maar liefst 300 exemplaren waren in de voorverkoop verkocht. Samen met de adverteerders brachten zij maar liefst € 1023,75 in het laatje. Dit geld is bestemd voor schoon drinkwater in Bangladesh.

Barendrechts Dagblad

Nadat de burgemeester de krant bewonderd had, moest hij aan de bak in een nieuwsquiz. De quiz maakte duidelijk dat de krant een scala van onderwerpen bevat. Het debatteam van de school gaf een demonstratie debatteren. Zij stonden onlangs in de finale van het NK debatteren in Papendrecht. Ook nu oogstten zij veel waardering met hun verbale optreden. Na de afsluiting kon de krantverkoop beginnen en werd een zeldzaam fenomeen zichtbaar: een lange rij wachtenden, om een krant te kunnen bemachtigen.

Deze editie is alweer de derde editie van het Barendrechts Dagblad. Ook van eerdere edities werden honderden exemplaren verkocht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »