Drukbezochte open dag bij het Calvijn Groene Hart in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdag heeft de jaarlijkse open dag van Calvijn Groene Hart plaatsgevonden. De school heeft weer zeer veel basisschoolkinderen en hun ouders kunnen verwelkomen en mede dankzij de inzet van ruim tweehonderd enthousiaste leerlingen een goede indruk van de school kunnen geven. Inmiddels stromen de aanmeldingen ook al binnen.

Profileringen

Uiteraard trokken de verschillende profileringen veel aandacht. De kinderen die een vwo-advies verwachten en behoefte hebben aan uitdaging, konden uiteraard terecht bij de vwo-plusprofilering. Zij namen deel aan debatsessies, konden speeddaten met vwo-plusleerlingen en raakten geboeid door filosofie. Daarnaast konden de kinderen zelfs echte fossielen zoeken, wat niet alleen bijzondere vondsten maar ook zeer interessante gesprekken opleverde.

Tweetalig onderwijs

Andere leerlingen waren juist geïnteresseerd in het tweetalige onderwijs. Het tto-team liet de bezoekers op inspireerde wijze ervaren wat tweetalig onderwijs nu werkelijk inhoudt. De sportievelingen zochten hun heil vanzelfsprekend vaak bij de sportklas.

Opleiding

Ook de leerlingen die een reguliere opleiding willen gaan volgen, konden uiteraard hun hart ophalen. De 3D-printer die leerlingen tijdens de technieklessen zelf kunnen gaan bouwen, sprak vele leerlingen maar ook ouders duidelijk aan. Ook de selfies die je op een bijzondere locatie of zelfs op een heus bankbiljet kon laten plaatsen, vonden gretig aftrek.

Door de enorme drukte moesten bezoekers soms wel wat geduld hebben, maar daar had iedereen gelukkig wel begrip voor. Dankzij de Barendrechtse verkeersregelaars en bijbehorende shuttleservicedienst is de grote verkeersdrukte ook in goede banen geleid.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »