Examenkandidaten Calvijn bouwen quadcopter (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Ruim 120 leerlingen uit atheneum 6 en havo 5 van Calvijn Groene Hart presenteerden afgelopen dinsdagavond hun profielwerkstuk. Tijdens deze presentaties konden de eindexamenkandidaten eindelijk laten zien, waaraan ze maandenlang zo hard gewerkt hadden.

Quadcopter

De onderzoeksonderwerpen liepen zeer uiteen. Van de Flowerpower tot resistentie van bacteriën bij antibiotica, van de digitalisering van de kunst tot de ontwikkeling van een quadcopter. Het laatste onderwerp maakte duidelijk de meeste indruk: de leerlingen hadden deze niet alleen zelf gebouwd, maar ook heuse proefvluchten ermee boven Barendrecht gemaakt, uiteraard zonder gevaar voor de plaatselijke bevolking.

Zie ook: Vliegtuig ‘vliegt’ school binnen

Profielwerkstukken

Calvijn Groene Hart is vanzelfsprekend zeer trots op de examenkandidaten vwo en havo. De profielwerkstukken waren van goede kwaliteit en de presentaties zeer afwisselend, interessant en leerzaam. Ook de ouders en andere belangstellenden waren onder de indruk. De school kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde PWS-presentatieavond.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »