Kinderboekenweek bij de Groen van Prinsterer geopend met vossenjacht in de wijk

BARENDRECHT – Vandaag (Woensdag 3 oktober 2018) vond op beide locaties van basisschool Groen van Prinsterer de feestelijke opening van de Kinderboekenweek plaats. Hierbij was de hulp van zo’n 25 leerlingen van Calvijn Groene Hart onmisbaar.

Samen met hulpouders zorgden de leerlingen uit de tweede en derde klas havo van Groene Hart ervoor dat de basisschoolkinderen konden genieten van een geweldige vossenjacht.

Kinderboekenweek

Nadat op de schoolpleinen van de Stellingmolen en Hof van Maxima de Kinderboekenweek feestelijk was geopend, gingen de kinderen in groepjes op pad door de school en de wijk. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek vriendschap en daarom zochten de leerlingen naar allerlei boekhelden. Zodra ze de helden gevonden hadden, moesten ze bedenken wie de vrienden van deze personen waren. Zo ontdekten de jongste kinderen Jip en Janneke, Buurman en Buurman, Moffel en Piertje en Agent en Boef. De bovenbouwleerlingen kwamen onder andere terecht bij Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel, Asterix en Obelix, de schippers van de Kameleon, Hilke en Sietse en Suske en Wiske.

Boekenmarkt

Vrijdag kunnen de leerlingen van De Groen door andere leerlingen meegebrachte boeken aanschaffen op de boekenmarkt. Met de opbrengst van deze markt wil de school de voorraad leesboeken aanvullen. Uiteraard mogen de leerlingen helpen kiezen, zodat de boeken hen echt aanspreken. De Groen vindt leesbevordering op uiteenlopende manieren dan ook erg belangrijk.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »