Sponsorloop Groen van Prinsterer haalt €9.500 op voor het goede doel

BARENDRECHT – Op woensdagochtend 20 september heeft de Groen van Prinstererschool een sponsorloop voor het goede doel gehouden. De groepen 1 t/m 8 renden hun rondjes op het schoolplein en om de school. Hiermee is bijna 9.500 euro opgehaald, een recordopbrengst.

Het goede doel is de Stichting4life en dan in het bijzonder voor een scholenproject in Nairobi: Climb4school . Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de kinderen uit de sloppenwijken naar school te laten gaan.

Kilimanjaro

Op 21 september gaat een vader van een de kinderen samen met 25 teamgenoten naar Afrika om de Kilimanjaro te beklimmen. Op 28 september wil hij op de top van de Kilimanjaro staan, met 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika. Een reuze uitdaging voor hem persoonlijk maar ook een mooie kans om een goed doel te helpen. Want met de opbrengst van deze klim laten zij kinderen naar lagere en middelbare ALLSAFE scholen gaan in de sloppenwijk Kibera in Nairobi.

Voor elke € 75,- kan 1 kind een jaar lang naar de lagere school en voor € 150,- naar de middelbare school.  In deze sloppenwijk leven bijna één miljoen mensen. Bijna iedereen heeft een inkomen van minder dan  €50,- per maand. En de helft van de kinderen kan niet naar school.

Dankzij de sponsorloop van de Groen van Prinstererschool kunnen er weer vele kinderen naar school.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »