Zes leerlingen cum laude geslaagd op Calvijn Groene Hart

BARENDRECHT – Afgelopen week zijn maar liefst zes leerlingen tijdens de diploma-uitreikingen op Calvijn Groene Hart nog eens extra in het zonnetje gezet omdat zij cum laude geslaagd zijn. De school is heel trots op de algehele goede slagingspercentages van zowel vwo, havo als mavo. De cum laude geslaagde leerlingen vormen de kers op de welbekende spreekwoordelijke taart.

Diploma

Op het vwo zijn maar liefst vier leerlingen afgezwaaid met de felbegeerde vermelding ‘cum laude’ op hun diploma, wat inhoudt dat deze leerlingen minimaal een 8,0 gemiddeld voor al hun vakken gescoord hebben. Eén leerling, Carlijn Lems, heeft het zelfs gepresteerd een 9,0 gemiddeld te staan, waarbij op de universiteit de vermelding summa cum laude zou horen, maar op het vwo bestaat deze vermelding formeel niet. Carlijn heeft zowel voor wiskunde B als rekenen een tien op haar eindlijst weten neer te zetten. Daniël Meijering zag dit ultieme cijfer terug op zijn lijst voor wiskunde A en Yosta de Stigter haalde evenals Carlijn een tien voor de rekentoets.

Naast deze leerlingen heeft ook Lianne IJzerman haar vwo-diploma cum laude gehaald. Op de havo-afdeling was deze bijzondere prestatie weggelegd voor Bob Campman en Ilya Koppenaal zag cum laude op haar mavo-diploma verschijnen. Alle cum laude geslaagde leerlingen ontvingen een prachtige bos bloemen.

Zie ook: Felicitaties voor alle geslaagden in Barendrecht!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »