Foto's: Scholenkampioenschappen hardlopen bij CAV Energie

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gisteravond (Dinsdag 17 mei 2016) vonden voor de 18e keer de Rabobank Scholenkampioenschappen plaats verzorgd door atletiekvereniging Energie met de Rabobank als trouwe hoofdsponsor van dit evenement.

Hoewel het motto van de organisatie is dat meedoen belangrijker is dan winnen werd er ook dit jaar weer een felle doch sportieve strijd geleverd tussen de deelnemende basisscholen uit Barendrecht. Na afloop konden organisatoren en sponsor van een zeer geslaagd evenement spreken!

Scholenkampioenschappen

Onder zomerse omstandigheden vond om 18.00 uur het traditionele begin van de avond met “het nemen van de groepsfoto’s per school” plaats. Hierna volgden de hardloopwedstrijden; met een tiental starts liepen bijna 350 kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, 600, 800 of 1.000 meter; de avond werd afgesloten met 800 meter hardlopen voor de ouders en belangstellenden.

Klassement

De Scholenkampioen kon op basis van gefinishte jongens en meisjes bepaald worden; de winnaar werd de Dr. Schaepmanschool. Voor alle scholieren werd er voor hun inzet niet alleen een herinneringsvaantje, maar ook wat te drinken uitgereikt door medewerkers van de sponsor.

Het totale eindklassement van 2016 kent de volgende scholen:

 1. Dr. Schaepmanschool
 2. Groen van Prinsterer
 3. De Hoeksteen
 4. Het Kompas
 5. Smitshoek
 6. Vrijenburg
 7. De Tweemaster
 8. De Draaimolen
 9. De Ark
 10. De Trinoom
 11. De Driehoek

Ook dit jaar is weer de traditionele wisselbokaal uitgereikt; dit jaar ging de bokaal naar De Tweemaster. Deze trofee is bedoeld voor de school die verhoudingsgewijs met de meeste leerlingen deelneemt aan de Rabobank Scholenkampioenschappen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »