Leerlingen Dalton Lyceum openen Kinderboekenweek bij OBS De Draaimolen

BARENDRECHT – Leerlingen van het Dalton Lyceum uit de technasiumbrugklas B1C (Diana van Wilgen, Mik van der Zande en Gianluca Stefanutto) hebben samen met leerlingen uit de schakelklas van OBS De Draaimolen de Kinderboekenweek 2015 geopend.

Het thema van de boekenweek dit jaar is natuur, wetenschap en techniek en draagt de titel: ‘raar maar waar’. Speciaal vanwege dit thema waren de technasiumleerlingen uitgenodigd om door middel van hun eigen ontwerprobot ‘Bob’ het thema voor de jongere basisschoolkinderen aanschouwelijk te maken.

De brugklassers hadden van tevoren zelf een programma op de computer geschreven en dit vervolgens in hun robot, Bob, ingevoerd. Op de dag van de uitvoering voerde Bob op spectaculaire wijze zijn show op voor de enthousiaste kinderen van de Schakelklas. Na afloop van zijn optreden riepen de technasiumleerlingen luidkeels dat de Kinderboekenweek daarmee geopend was. De Bob-show is naderhand nog drie keer vertoond, omdat ze het allemaal zo leuk vonden. De daltonleerlingen kregen als dank voor hun prestatie een chocoladeletter. Al met al was het een leuke en leerzame ervaring voor alle leerlingen.

Foto: De ontwerprobot Bob van het DLB steelt de show bij kinderen van schakelklas De Draaimolen. Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »