Extra diploma's op het Dalton Lyceum in Barendrecht

BARENDRECHT – Donderdagmiddag 17 september was het feest op het Dalton Lyceum Barendrecht. Maar liefst negentig leerlingen kregen een diploma uitgereikt! Zij hadden hun extra programma Engels en Frans met succes afgesloten. Vele familieleden waren aanwezig en genoten van de muffins en tartes tatin.

Het Dalton Lyceum in Barendrecht biedt allerlei extra activiteiten aan, waar de leerlingen buiten de lessen aan kunnen deelnemen. Een daarvan is “DELF Scolaire”, een versie van het DELF-examen (Diplôme d’études en langue française) dat inhoudelijk is aangepast aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. De 17 DELF-geslaagden kregen een diploma dat is erkend door het Franse Ministerie van Onderwijs.

Een ander programma is het Versterkt Talenonderwijs (VTO) Engels, dat het Dalton Lyceum in samenwerking met Anglia Examinations doet. Leerlingen kunnen hieraan deelnemen op hun eigen niveau en examen doen op een van de tien Anglia-levels. De Dalton-leerlingen hebben examen gedaan op de hoogste zes niveaus, inclusief dertien leerlingen op het allerhoogste niveau Masters. En alle 73 leerlingen die hebben meegedaan aan VTO Engels, zijn geslaagd!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »