BARENDRECHT – Wethouder Dirk Vermaat van Economische Zaken is verheugd over het nieuws van de investeringen en uitbreiding van The Greenery op Bedrijventerrein Barendrecht-Oost. De Belgische vastgoedbelegger WDP (Warehousing De Pauw) heeft een deel van het Barendrechts vastgoed gekocht van The Greenery. WDP sloopt, herbouwt en gaat de moderne distributiecentra vervolgens verhuren aan het AGF-bedrijf. De grote investeringen van WDP dragen sterk bij aan optimalisatie van agro-logistiek.

WDP ontwikkelt een nieuw gebouw voor de uitbreiding van het bestaande retaildistributiecentrum en voor de logistieke activiteiten van Hagé International, de import-afdeling van The Greenery. Hiermee concentreert The Greenery haar activiteiten op de hoofdlocatie aan de Dierensteinweg. Ook komt er in Barendracht nieuwbouw voor de fustwasserij van Euro Pool System. De oplevering van beide panden met een totale oppervlakte van meer dan 40.000 m2 wordt eind 2016 verwacht.

Belangrijke sector

Dirk Vermaat: “De AGF-sector is al van oudsher een zeer belangrijke sector voor Barendrecht. The Greenery is een van de grote spelers binnen die sector. Wij zijn blij dat The Greenery niet alleen in Barendrecht blijft, maar ook potentie ziet om uit te breiden. Deze impuls is goed voor The Greenery, de AGF-sector, bedrijven die een directe link hebben met The Greenery en de werkgelegenheid in Barendrecht.” De gemeente heeft de eerste aanvraag omgevingsvergunning voor de nieuwbouw al ontvangen.

Beeldbepalend en duurzaam

The Greenery heeft een beeldbepalend gebouw aan de rand van Bedrijventerrein-Oost, bij de entree van Barendrecht. Dit wordt in overleg met de gemeente vervangen door een ander markant gebouw in een moderne look. Daarnaast wordt ook gelet op duurzaamheid: de nieuwe panden krijgt daken met zonnepanelen,” aldus Vermaat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »