Nieuwe snoepwinkel in de Carnisse Veste: The Candy Factory

BARENDRECHT – Eind oktober 2015 opende The Candy Factory feestelijk haar deuren op de Carnisse Veste. De winkel bood een groot assortiment van snoep aan. Afgelopen dinsdag (26 april 2016) is The Candy Factory in staat van faillissement gesteld door de Rechtbank van Rotterdam. Het faillissement is aangevraagd door de winkelier zelf. (zie toelichting hierover).

De rechtbank heeft mevrouw C. van der Velde aangesteld als curator. The Candy Factory van eigenaar Mark van der Donk was gevestigd aan de Van Beuningenhaven 43 in winkelcentrum Carnisse Veste.

Toelichting eigenaar

Mark: “Zoals jullie hadden gezien was de winkel al even gesloten door omstandigheden. Afgelopen dinsdag is door de rechtbank faillissement uitgesproken. Nu gaan er heel veel verhalen de ronde over de winkel. Graag wil ik een toelichting geven omdat iedereen de waarheid verdient ipv roddels de ronde gaan doen.

Met mijn gezondheid ging het al effe niet zo goed en vanaf begin april kon ik het zelf niet meer opbrengen om de winkel open te houden. Ik ben op zoek gegaan naar oplossingen. Heel veel mensen hebben geholpen om tot een oplossing te komen. Toen was de winkel al een paar dagen dicht en er kon geen oplossing voor lange termijn komen. Hierbij werd er een boete vanuit de verhuurder opgelegd om het niet open zijn van de winkel waarna ik toch met pijn in mijn hard zelf faillissement heb moeten aanvragen. dat is dus op 26 april uitgesproken. Nu is er nog niets zeker wat er gaat gebeuren met de toekomst van de winkel. Er is contact met de curator geweest die nu verder gaat kijken, maar hier is nog niets concreets uit voort gekomen.

Vele mensen zijn zeer begaand met de winkel en dat vind ik erg fijn. Ook vele mensen trekken eigen conclusie dat het financieel niet haalbaar zou zijn. Op financieel gebied zou de winkel gewoon haalbaar zijn op de locatie in het winkel centrum. De winkel is en was altijd een passie en deed ik graag ook al waren er kleine puntjes wat beter kon en waar we druk mee bezig waren zoals de verlichting in de winkel en de airco/verwarming van de winkel, maar sommige dingen waren iets lastiger dat gedacht. Ik wil iedereen toch bedanken voor de klandizie en ik hoop dat er snel weer een leuke en lekkere snoepwinkel in het winkel centrum komt te zitten. Nogmaals bedankt iedereenBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »