Historie: 8e Marijke wandeltocht Barendrecht in 1963

BARENDRECHT – [Video] Een onbekende amateurfilmer maakte van de 8e Marijke wandeltocht in Barendrecht (1963) een leuk beeldverslag. De nabewerkte uitvoering van deze film is nu te zien op de speciale website met terugkijkfilms over Barendrecht en Rotterdam.

Wandelliedjes

Om de sfeer van de wandelcultuur van die tijd nog meer op te roepen, is het beeld opgepoetst en van een geluidspoor voorzien. U hoort daarop enkele van de vele wandelliedjes die toen tijdens de wandeling door iedereen gezongen werden om de moed er in te houden.

Kent u ze nog, “Ik trek mijn wandelschoenen aan”, “Hoog op de gele wagen” en “Falderie – Faldera”? Een aantal leden van de zangvereniging Cantando was bereid om voor één keer van hun zangkwaliteitsnorm af te zien en deze liedjes in te zingen op de spontane en losse manier zoals dat tijdens de wandeling ging. Dat alles bij elkaar, de beelden met de toegevoegde muziek en zang, geven een mooi tijdsbeeld van het groepsgewijze wandelen met vaandels en in clubuniform. Wie weet staat u zelf, of een familielid er ook nog op.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »