Video 1970: Koningin Juliana bezoekt gemeente Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] Koningin Juliana kwam op 2 oktober 1970 voor een heus werkbezoek naar Barendrecht. De plaatsen Zwijndrecht, Ridderkerk, Heerjansdam, en Hendrik Ido Ambacht stonden weliswaar ook op haar programma, maar Barendrecht mocht het spits afbijten. Die eervolle taak werd dan ook groots aangepakt. Er waren zelfs geruchten over de “waanzinnig hoge kosten” die dat zou vergen.

Op het plein voor het gemeentehuis stonden 2.000 verklede kinderen om samen met de Jeugdfanfare het Wilhelmus ten gehore te brengen. Barendrechter Dick van der Hee schoot toen twee rolletjes kleurenfilm vol op die kinderen. Dat materiaal was de basis voor het terugkijkfilmpje dat Bas Romeijn over dit bezoek samenstelde.

Aan de hand van een verslag in De Volkskrant en enkele persfoto`s laat hij ons weer kennis maken met een stukje Barendrechtse geschiedenis. En voor de ouderen onder ons, is het een leuke terugblik.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »