Ruim 300 kinderen spelen tijdens Sport- en Spelmiddag Vrijenburg, Barendrecht

BARENDRECHT – Meer dan 300 kinderen, veel ouders, goed weer, veel activiteiten en een prima organisatie. Dit is in het kort de Sport- en Spelmiddag georganiseerd door de BuurtKidsCoaches. Deze negen kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de organisatie van een sport- en spelmiddag voor de hele wijk Vrijenburg. Dit deden ze vanuit het project BuurtKidsCoaches (voorheen Meedoen, Leren, Winnen) een initiatief van de Buurtsportcoach en Feyenoord. In acht weken tijd leerden de kinderen uit de klassen 6 t/m 8 alle facetten die horen bij het organiseren van een sport- en spelmiddag. Het traject staat onder leiding van de Buurtsportcoach en werd ondersteund door Feyenoord en basisschool CBS de Vrijenburg.

Spelen

Op 10 juni was het dan zover; de sport- en spelmiddag georganiseerd door negen leerlingen van CBS de Vrijenburg. De middag startte met een opening van Gymnastiek Vereniging Barendrecht met een warming-up voor alle kinderen en hun ouders. Na deze warming-up was er voor alle doelgroepen wat te doen. Zo was er voor groep 4 en 5 een voetbaltoernooi, voor de allerkleinste waren er Oud-Hollandse spelletjes, was er vanuit SKB iemand aanwezig om te schminken en was er voor de oudere kids een pannaveld, buikglijbaan en stormbaan. Voor iedereen wat wils dus.

Waterpret

Het weer was gunstig dus er waren ook waterspelletjes, maar ook was er vanuit de wijkteams gezorgd voor veel fruit en andere gezonde snacks om even af te koelen en tot rust te komen. Ook Humanitas was aanwezig om de kinderen van ranja en wat lekkers te voorzien. Kortom een samenwerking tussen veel partijen om de kinderen in de wijk een leuke en leerzame middag te bezorgen.

BuurtKidsCoaches

De BuurtKidsCoaches hielden alles goed in de gaten en zorgde ervoor dat alles soepel verliep. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag waarin veel kinderen zich uitstekend vermaakt hebben, de BuurtKidsCoaches veel hebben geleerd en de buurtbewoners kennis konden maken met het wijkteam. De Buurtsportcoach is dan ook enorm trost op deze 9 kanjers die dit project tot een succes hebben gemaakt.

De BuurtKidsCoaches zullen dan ook op 3 juli een certificaat ontvangen van de Buurtsportcoach en Feyenoord, ondertekend door de Buurtsportcoach, Feyenoord en de wethouder sport van de gemeente Barendrecht. Deze uitreiking zal plaatsvinden in de Kuip in Rotterdam in samenwerking met Feyenoord. En hopelijk kunnen we volgend jaar weer zorgen voor een geweldige middag voor de wijk georganiseerd door negen nieuwe BuurtKidsCoaches.

Buurtsportcoach

Bent u geïnspireerd en wil u iets organiseren of mist u een specifiek aanbod gericht op sport en bewegen in Barendrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via: buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of kijk op onze website. Buurtsportcoach Barendrecht is een samenwerking tussen KijkopWelzijn en Eiland Marlyne.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »