Geslaagde tweede editie van het Barendrechtse Sportcafé

BARENDRECHT – Op 3 juni vond de tweede editie van het Barendrechtse sportcafé plaats bij Schietvereniging De Vrijheid aan de Dierensteinweg.

Alle sportverenigingen behandelen op bestuurlijk niveau dezelfde thema’s. Vanuit die gedachte is het plan ontstaan om twee maal per jaar met de sportbestuurders om tafel te zitten om kennis en ervaringen te delen en te netwerken. Initiatiefnemers Rowan Huijgen (voorzitter gymnastiekvereniging Barendrecht) en Leon van der Wilk (Vice voorzitter Tennis Vereniging Barendrecht) vinden het belangrijk om gezamenlijk mooie dingen te realiseren en daarvoor is netwerken heel erg belangrijk. Het sportcafé biedt dan ook ruimte voor de bestuurders om kennis te maken met elkaar en de diverse sportclubs van Barendrecht. Elke editie wordt bij een andere vereniging georganiseerd. Afgelopen woensdag waren de bestuurders te gast bij schietsportvereniging de Vrijheid.

Het thema van de avond was samenwerken. Presentator Jos Vis sprak onder andere Lennart van der Linden (wethouder Sport) over het sportbeleid, Ferdi Claesen (Feyenoord) rondom het thema “scoren in de wijk”, Richard Haadijk (Makro) over gezamenlijke inkoop en Mariette van Gils (gemeente) over de subsidie systemen. Daarna was ruimte voor een paneldiscussie met het thema samenwerken.

Rode bal

De avond werd afgesloten door een speciaal moment. Alle bestuurders werden op de foto gezet met de rode bal die symbool staat voor de campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Speerpunten van deze campagne zijn het aanstellen van een vertrouwenspersoon en het formuleren van gedragscodes. Ook moeten de trainers in de vereniging in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze bal is door staatssecretaris Dijkhoff als eerste overhandigd aan ZPB. Zij hebben de bal tijdens het sportcafé doorgegeven aan Gymnastiek Vereniging Barendrecht.

Sportcafé

Deze mooie campagne zorgde voor voldoende gespreksstof tijdens de netwerkborrel waarmee de avond werd afgesloten. De volgende editie zal plaatsvinden voor de kerstvakantie bij Voetbalvereniging Smithoek.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »