Opening De Zorgnijverij: Met hart en handen (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Gistermiddag (Vrijdag 29 mei 2015) is De Zorgnijverij aan de Arnhemseweg in Barendrecht officieel geopend. Burgemeester van Belzen verrichtte de openingshandeling voor het project van initiatiefnemers Jasper en Erna Noordijk.

Erna heeft een opleiding tot pedagoog gevolgd en Jasper is het creatieve brein met jarenlange ervaring als timmerman/aannemer. Dochter Carolijn werkt ook op de Zorgnijverij en bedenkt nieuwe creaties en ondersteunt de medewerkers.

De Zorgnijverij

De Zorgnijverij is een plaats voor dagbesteding voor jongeren/jong volwassenen met een verstandelijke beperking en de afstand die er is tot de arbeidsmarkt. Erna Noordijk: “Wij hebben zelf de christelijke identiteit (…) maar wij staan open voor iedereen. Wij vinden dat de anders begaafde mensen hier hun plek mogen vinden. Wij willen die mensen ook op weg gaan helpen om zich te gaan ontwikkelen.

In de Zorgnijverij worden allerlei producten gemaakt van hout: kleine meubels en accessoires voor in en rond het huis. Twee keer per jaar zal er een Zorgnijverij Fair worden georganiseerd om deze creaties te verkopen.

Helpen participeren

Voordoen, Samendoen, Nadoen, Zelf doen is de leus van de Zorgnijverij: helpen anders begaafden te leren participeren. Humanitas draagt dit nieuwe initiatief al een warm hart toe.  Ook burgemeester van Belzen wenst de initiatiefnemers veel succes: “Ik hoop dat dit initiatief hier in Barendrecht een groot succes wordt en ook veel navolging verdient.

Verbouwing

In februari van dit jaar werd er gestart aan de verbouwing om de Zorgnijverij te realiseren. Dit bleek nog een behoorlijk grote en dure klus, aldus Erna Noordijk. “Toen zijn we mensen gaan vragen die dit initiatief ook wilden steunen.

Het bedrijf Bouwmaat (groothandel bouwmateriaal) is vervolgens aangeschreven en die reageerde direct zeer positief. De Zorgnijverij kreeg veel materiaal gesponsord door het bedrijf. Daarnaast heeft het coöperatiefonds van de Rabobank het project financieel gesteund.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »