A15 Barendrecht, Avond

BARENDRECHT – Om geld te besparen overweegt de gemeente om de openbare verlichting langs de rondwegen ’s nachts te dimmen. Wat vindt u van dat idee? Laat het weten door de poll in te vullen!

Waar gaat het om

Het gaat om de openbare verlichting langs de rondwegen en dus niet om de verlichting in de wijken en in het centrum. Goede verlichting is natuurlijk heel belangrijk, maar ’s nachts is er veel minder verkeer en is het overbodig om alles volledig te verlichten. Een teveel aan licht ontregelt bovendien de natuur en de mens. Door verlichting alleen te gebruiken wanneer dat nodig is, verminderen we het energiegebruik en wordt lichtvervuiling tegen gegaan.

Kosten besparen

Helemaal geen verlichting levert natuurlijk de grootste besparing op, maar dat vermindert de verkeersveiligheid. Met gedimde verlichting langs de rondwegen blijft de verkeerssituatie ’s nachts veilig en besparen we €20.000 aan elektriciteitskosten per jaar.

Poll

De gemeente Barendrecht is benieuwd naar uw mening over dit onderwerp. Daarom houden zij een poll. Hierdoor krijgen ze inzicht in hoe over het dimmen van de openbare verlichting wordt gedacht. Zodra is besloten of ze gedimde verlichting gaan inzetten, leest u dit op deze website. Klik hier om te stemmen.

Op het moment van schrijven (10:30, 4 oktober) is de verdeling van de antwoorden als volgt:

“Mag de gemeente de openbare verlichting langs de rondwegen ‘s nachts dimmen?”:

  • Ja: 78%
  • Nee: 22%

Foto: Verlichting langs de snelweg A15 (N.B. Poll betreft de rondweg, niet de snelweg)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »