BARENDRECHT – Bent u tijdelijk of langdurig niet in staat om zelf boodschappen te doen en is er niemand die u hierbij een handje kan helpen? Dan kunt u vanaf nu gebruikmaken van de Kruidenier Koerier van stichting KijkopWelzijn. Tegen een kleine bijdrage doen vrijwilligers van de Kruidenier Koerier boodschappen voor u bij een supermarkt van uw keuze en leveren deze bij u thuis af.

Wethouder Ingeborg Monhemius (Wmo en welzijn): “Op het vlak van zorg en welzijn wordt de rol van vrijwilligers en mantelzorgers steeds belangrijker om de zorg te kunnen bieden die nodig is. De Kruidenier Koerier is een mooi maatschappelijk initiatief waarbij vrijwilligers in een belangrijke zorgbehoefte voorzien. De inzet van vrijwilligers en mantelzorgers is heel waardevol en niet weg te denken uit onze samenleving.”

Niet altijd familie om te helpen

Marsha Rietbergen van KijkopWelzijn: “Door aanpassing van de Wet maatschappelijke ondersteuning vanuit de overheid, kunnen mensen geen aanspraak meer doen op deze wet voor het laten doen van boodschappen. De overheid verwacht dat men een beroep doet op familie, buren en vrienden. Maar in de praktijk is dit niet voor iedereen mogelijk. Soms omdat familieleden te ver weg wonen, of zelf niet in staat zijn om boodschappen te doen.”

Hoe werkt het

Wilt u gebruikmaken van de Kruidenier Koerier, dan kunt u het telefoonnummer onderaan dit artikel bellen. Tijdens het telefoongesprek wordt beoordeeld of u aan de voorwaarden voldoet om gebruik te maken van de Kruidenier Koerier. De kosten zijn € 2 per keer. U kunt ook een strippenkaart kopen van € 20 voor 11 keer.

Vrijwilliger worden

Wilt u een bijdrage leveren aan de maatschappij en vrijwilliger worden voor de Kruidenier Koerier? KijkopWelzijn zoekt nog bijrijders die samen met de chauffeur op pad gaan om boodschappen te doen. Vrijwilligers krijgen eerst een training voordat zij aan de slag gaan. Kijk voor meer informatie op kijkopwelzijn.nl, stuur een e-mail naar kruidenierkoerier [@] kijkopwelzijn.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur met (0180) 611 554Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »