Woensdag 9 juli: Community Program Barendrecht Kids

BARENDRECHT – [Foto’s + Poster] Elf kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de organisatie van een sport- en spelmiddag voor de hele wijk Vrijenburg. Dit deden ze vanuit het project Community Program(voorheen Meedoen, Leren, Winnen) een initiatief van de Cruyff Foundation. In acht weken tijd leerden de kinderen uit de klassen 6 t/m 8 alle facetten die horen bij het organiseren van een sport- en spelmiddag. Het traject staat onder leiding van buurt- en welzijnsorganisaties Buurtsportcoach en Kijk Op Welzijn en werd ondersteund door Feyenoord en basisschool CBS de Vrijenburg.

Sport- en spelmiddag

Op 9 juli is het dan zover; de sport- en spelmiddag georganiseerd door elf leerlingen van CBS de Vrijenburg. De middag is voor alle kinderen en bewoners uit de wijk en er is voor iedereen wel wat te doen. Voor de groep 4 en 5 is er een sporttoernooi waar je je voor kunt inschrijven via buurtsportcoachbarendrecht.nl, voor de jongste kinderen van groep 1,2 en 3 zijn er allerlei spelletjes op het plein. Ze krijgen voor deze spelletjes een spelkaart zodat ze de scores bij de spelletjes kunnen bijhouden. Voor de groep 7 en 8 is er panna voetbal en zijn er Feyenoord clinics. Hier kunnen ook andere kinderen aan meedoen. Ook is de buurtkamer open en zijn er door moeders uit de wijk lekkere hapjes gemaakt. Humanitas DMH zorgt voor de ranja en een gezonde snack voor de kinderen en buurtbewoners. Kinderopvang SKB is er om de kinderen te schminken.

De opening zal plaatsvinden om 13.30 uur door de wethouder sport van de gemeente Barendrecht waarna er een gezamenlijke warming-up gedaan gaat worden. De leerlingen die de middag hebben georganiseerd zullen deze hele dag het aanspreekpunt zijn voor alle vragen, maar ook zullen zij de pers ontvangen, scheidsrechter zijn en ervoor zorgen dat alle spelletjes op tijd klaar staan. Ze hebben acht weken lang elke week vergaderd en taken verdeeld zodat ze deze middag voor de wijk konden organiseren. Ook hebben ze flyers gemaakt en zijn ze langs sponsoren geweest om deze middag mogelijk te maken. De middag duurt tot ongeveer 15.30/16.00 uur en zal worden afgesloten met de prijsuitreiking van het sporttoernooi.

Kom langs

We hopen dan ook dat u een kijkje komt nemen deze middag zodat de leerlingen kunnen laten zien wat zij hebben gerealiseerd en zij u kunnen vertellen waarom ze dit graag wilden organiseren. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen van jong tot oud.

Certificaat

De leerlingen zullen dan op 11 juli een certificaat ontvangen van de Cruyff Foundation, ondertekend door de Community Program Coach, Feyenoord en de wethouder sport van de gemeente Barendrecht. Deze uitreiking zal plaatsvinden in de Kuip in Rotterdam in samenwerking met Feyenoord.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Buurtsportcoach, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »