Tekeningen van kinderen op kunstwerken in fietserstunnel Henry Dunantlaan

BARENDRECHT – [Foto’s] De gemeente Barendrecht en KunstCreatief Barendrecht (KCB) hebben gewerkt aan het verfraaien van de fietstunnel aan de Henry Dunantlaan (provinciaal fietspad). Het kunstwerk met tekeningen van kinderen is onderdeel van de tunnelvisie. Naar verwachting wordt begin 2024 bekend of meer tunnels een kleurrijke opknapbeurt krijgen

KCB heeft met deelnemers in de leeftijd van 8-18 jaar van de cursussen Strip&Games en Tekenen& Schilderen op een artistieke manier de uitstraling van de tunnel op de Henry Dunantlaan vormgegeven. In een cartoonachtige setting volg je een futuristische toerist met huisdier die een ticket van KCB Tours heeft om via de verschillende portals andere planeten te bezoeken. Deze planeten zijn de dromen hoe onze aarde er uit moet zien in de ogen van deze groep kinderen en jeugd.

De KCB-kunstenaars Joeri van den Anker en Ruben Maalman hebben alle tekeningen verwerkt in dit kunstwerk in de tunnel. Het kunstwerk in de tunnel werd woensdagmiddag officieel onthuld door Wethouder Dirk Vermaat in het bijzijn van alle kinderen.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »