BARENDRECHT – Ronald Schneider wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Barendrecht. De gemeenteraad heeft hem vanavond (Dinsdag 11 april 2023) voorgedragen.

Schneider (foto, rechts) is van 2020-2022 wethouder geweest in de gemeente Albrandswaard. Ook in Rotterdam is hij in de periode 2014-2017 wethouder geweest. Op dit moment is Schneider (reserve) officier van de Koninklijke Landmacht.

Schneider woont momenteel nog in Rotterdam, maar zal naar Barendrecht gaan verhuizen. “Natuurlijk, als burgemeester hoor je in je gemeente te wonen”, aldus Schneider.

Vertrouwen

“Wij hebben alle vertrouwen in de benoeming van Ronald Schneider als onze burgemeester. Hij is een goed boegbeeld voor Barendrecht, een plezierig mens, heeft kennis van de regio en we zien in hem de burgemeester voor alle Barendrechters.”, aldus voorzitters van de vertrouwenscommissie Miranda Mes en Leendert Mijnders.

De gemeenteraad besloot dinsdagavond Schneider als nieuwe burgemeester voor te dragen. Voor de vacature solliciteerden in totaal vijftien kandidaten bij de commissaris van de Koning in Zuid-Holland: één vrouw en veertien mannen. De gemeenteraad heeft in december 2022 een vertrouwenscommissie ingesteld voor de selectie van de kandidaten de vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat uit 12 leden van de gemeenteraad.

Ronald Schneider wordt de opvolger van Govert Veldhuijzen. Veldhuijzen trad op 1 oktober 2021 aan als interim burgemeester nadat Jan van Belzen met pensioen was gegaan.

Installatie op 15 juni

De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Zij draagt Schneider voor aan koning Willem-Alexander, die hem zal benoemen. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt hij op 15 juni 2023 geïnstalleerd als burgemeester van Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »