Politieauto

BARENDRECHT – Bewoners van de wijk Vrouwenpolder ondervonden ‘dag en nacht’ overlast van een blaffende hond op het terrein van een bedrijf aan de Augustapolder in Barendrecht. De overlast was zo ernstig en langdurig dat bewoners van de Paulinapolder een petitie waren begonnen en de gemeente inmiddels rigoureus heeft ingegrepen.

Eind juni van dit jaar werd door de gemeente een zogeheten ‘last onder dwangsom’ opgelegd aan de eigenaar van de hond: De hond moest voor 5 juli naar binnen moeten worden verplaatst, anders zou de eigenaar direct een dwangsom (bestuurlijke ‘boete’) verschuldigd zijn van maar liefst €5.000.

Dwangsom en inbeslagname

Burgemeester Veldhuijzen: “Uit controles van onze BOA’s is gebleken dat hier geen gevolg aan is gegeven.” De eigenaar moest de dwangsom van €5.000 dus gaan betalen én de overlast moest nog steeds worden gestopt. Op 11 juli is de eigenaar van de hond hierover per brief geinformeerd. De ‘boete’ moet binnen 6 weken aan de gemeente worden betaald.

Nog voordat de eigenaar die brief heeft ontvangen ontving de politie op 8 juli weer een nieuwe melding van overlast. Hierop is besloten om de overlast direct te doen stoppen en de hond in beslag te nemen: “De politie heeft vervolgens overleg gevoerd met een piket officier van justitie. Deze heeft besloten dat de hond, gezien de inmiddels lange historie, in beslag kon worden genomen door de politie“, aldus de burgemeester.

De maatregelen van de gemeente zijn bedoeld om de overlast te doen stoppen, op kosten van de eigenaar als die dat niet zelf doet. Inmiddels is de overlast opgelost door de inbeslagname van de hond, zo besluit de burgemeester zijn brief (PDF) over de kwestie aan de gemeenteraad van Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »