Brandweer Barendrecht neemt op spectaculaire wijze afscheid van burgemeester van Belzen

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer van Barendrecht heeft gisteravond (Maandag 20 september 2021) op spectaculaire wijze afscheid genomen van burgemeester van Belzen. De burgemeester was gisteravond (Maandag 20 september 2021) op bezoek in de kazerne van brandweer Barendrecht toen er ineens een spoedmelding binnen kwam: een brand in het gemeentehuis.

Nadat van Belzen in zijn brandweerpak was gehesen, een helm op had gekregen en zijn ademlucht was aangesloten, kon hij mee op uitruk. Terwijl de brandweerwagens met toeters en bellen het gemeentehuisplein op reden, kwam de rook al uit alle hoeken en gaten van het gemeentehuis. Uiteraard was er geen echte brand, maar werd een brand in de van der Wouwzaal van het gemeentehuis gesimuleerd.

Slachtoffers

Terwijl de vrijwilligers van brandweer Barendrecht de slangen uitrollen en de brand gaan bestrijden, krijgt de burgemeester een speciale taak: Slachtoffers vinden en uit de brand redden. Al snel wordt het eerste ‘slachtoffer’ door de burgemeester uit de Van der Wouwzaal gesleept. Hij moest direct weer terug de zaal in, op zoek naar een tweede slachtoffer. Door de dikke rook kon je ongeveer tot 50cm voor je uit kijken. Een lastige opgave dus.

Het tweede slachtoffer werd na enkele minuten de gang op geholpen. Terwijl de rook vanuit de zaal door de gang naar buiten trekt blijkt het geen onbekende van de burgemeester. Hij heeft zojuist zijn eigen zoon uit de brand gered. De trap af lopen hoeft dan niet meer, de autoladder van de brandweer is inmiddels in positie gebracht om brandweerman Van Belzen en zijn zoon naar beneden te helpen, maar niet voordat ze eerst naar zo’n 30 meter hoogte zijn gebracht.

Dank

Nadat er een groepsfoto was gemaakt zijn alle brandweerlieden en de burgemeester terug gegaan naar de kazerne. Burgemeester van Belzen: “Dat jullie dit doen, dat vind ik een geweldig cadeau. Ik heb er echt van genoten. Ik heb dingen gedaan die ik nog nooit van mijn leven heb gedaan. Ik vond het ontzettend leuk dat ik Ferry (zijn zoon) gered heb, echt leuk.” De burgemeester probeerde vooraf via zijn vrouw al te achterhalen wat hem te wachten stond, maar ze hield de lippen stijf op elkaar, waardoor het een totale verrassing was door de burgemeester. Van Belzen wenst de brandweer succes in de toekomst en zegt de avond zeker niet snel te zullen vergeten.

Van Belzen ontving van de brandweer in Barendrecht tevens een foto van de hele ploeg vrijwilligers en namens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een schildje met de tekst: “Een burgemeester met een groot en warm hart voor de brandweer, bedankt Jan!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »