Kerstpresentjes bezorgd bij senioren aan de Windsingel en bij cliënten Aafje

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Woensdag 16 december 2020) hebben vrijwilligers kerstpresentjes uitgedeeld aan bewoners van de Windsingel en aan clienten van Aafje. Het project is een samenwerking van de Barendrechtse Uitdaging en Stichting IJsselmondse-Oost. Eigenlijk zouden ze in deze periode “Kom Kijk en Doe mee” organiseren: een maand vol activiteiten, maar vanwege de coronamaatregelen was dat niet mogelijk.

De handen ineen slaan is het motto van Arjo Bijl (Stichting IJsselmonde-Oost) en Linda Sanders (Barendrechtse Uitdaging) om in deze decembermaand toch iets extra’s te kunnen betekenen voor de senioren in Barendrecht. Bewoners die mede in verband met de coronaregels er minder op uitgaan en weinig mensen ontmoeten.

Gezelligheid

Het team achter “Kom, Kijk en Doe mee” kwam daarop met het idee om “een pakketje gezelligheid” samen te stellen zodat de mensen alsnog verrast konden worden met een klein gebaar. Zo hebben medewerkers van het Tuinhuis aan de Kruidentuin 150 muffins gebakken om uit te delen. Daarnaast hebben diverse Barendrechtse ondernemers eveneens een bijdrage geleverd in de vorm van thee, koekjes en chocolade.

Ondertussen hebben medewerkers van dagbesteding Lavendel 150 kaarten ontworpen en een gedichtje toegevoegd over ‘Hoop’ om vervolgens met een enthousiaste groep medewerkers de kersttasjes in te pakken.

Kersttasje

Het resultaat was een smaakvol tasje vol gezelligheid. Vandaag (Woensdag 16 december 2020) zijn 150 kersttasjes, door 2 duo’s met rode kerstmuts, bezorgd op diverse adressen in Barendrecht. Waarvan 80 tasjes bij de bewoners aan de Windsingel en 50 tasjes onder de cliënten van Aafje.

Elk koppeltje bezorgers heeft zijn best gedaan om de nodige afstand te houden en gezorgd dat het mondkapje op de juiste plaats bleef. Soms kwamen de bewoners enthousiast hun woning uit en begonnen een praatje met de buurvrouw.

Ondernemers

Namens alle ontvangers van de gevulde kersttasjes bedanken wij de inzet van de medewerkers van het Tuinhuis aan de Kruidentuin, Drukwerk Barendrecht en de bijdrage van Makro, Jumbo Onderlangs en Dirk van den Broek in Barendrecht. Zonder jullie inzet en bijdrage hadden wij deze decembergift niet gerealiseerd“, zegt Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging. “Voor volgend jaar hopen wij weer een gezamenlijke activiteiten te organiseren zodat wij elkaar weer in het ‘echt’ kunnen ontmoeten”. Blijven hopen is ons devies, zo geven de leden van het team “Kom, Kijk en Doe mee” aan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »