Tientallen ouderen in Barendrecht verrast met ontbijtbox

BARENDRECHT – Gisterochtend (Dinsdag 15 december 2020) werden veel Barendrechters verrast met een ontbijtbox van Het Kruispunt. In het kader van Het Kind-Verbindt-Ontbijt-aan-huis werden deze bezorgd aan (eenzame) ouderen die in wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Omdat ouderen en kinderen nu niet fysiek bij elkaar kunnen worden gebracht, werd er een oplossing bedacht; namelijk om de ontbijtboxen aan huis te bezorgen bij (eenzame) alleenstaande ouderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in dit toch al gekke jaar én met de feestdagen die eraan komen. In de box zitten, naast een ontbijtje, ook knutselwerkjes en kerstwensen van kinderen van De Tweemaster (groep 7 en 8), ODS De Zeppelin (groep 3 t/m 8), OBS De Driehoek (groep 1 t/m 8) en De Trinoom (groep 1 t/m 8)

Bewoners van Barendrecht werden opgeroepen iemand op te geven die zo’n ontbijtbox wel verdient. Hier werd massaal gehoor aan gegeven! Ook KijkopWelzijn, Aafje Gezellig op stap en Stichting Present gaven ouderen op.

Het Kruispunt heeft bij het bezorgen hulp gekregen van de Conservator Group die volledig corona-proof de ontbijtboxen aan huis heeft gebracht.  Dagbesteding De Zorgnijverij zorgde voor stoffen en houten kerst hangers, kleine houten kerstboompjes en leuke houten decoraties. De Albert Heijn op de Middenbaan, The Read Shop Barendrecht en Spruit eten & drinken sponsorden al het lekkers voor het ontbijt.

Kind-Verbindt-Ontbijt

Het Kind-Verbindt-Ontbijt is een initiatief van Gebouw Het Kruispunt waarbij kinderen samen met hun grootouders en/of (eenzame) ouderen ontbijten en op die manier de dialoog op gang gebracht wordt tussen verschillende generaties én eenzaamheid wordt tegengegaan. Onlangs won Het Kruispunt de tweede prijs in de strijd om de titel Barendrechts Beste. Iets waar zij enorm blij mee zijn! Het was dus hoog tijd dus voor een nieuwe editie, volledig corona-proof: Het-Kind-Verbindt-Ontbijt-aan-huis.

Artikelfoto via: Het Kruispunt / PhotocaseBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »