Kerstboom met lichtjes, slingers en kerstballen

BARENDRECHT – Waar veel mensen hoopvol naar Kerst uitkijken, is de decembermaand voor anderen een periode van zorg, verdriet of eenzaamheid. Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat we naar elkaar omzien en extra aandacht geven aan mensen die het nodig hebben.

Daarom organiseert Stichting Present Barendrecht weer het jaarlijkse Kerstengelenproject. Coronaproof natuurlijk! “We hopen dat er een hele legerschare aan kerstengelen door Barendrecht zal vliegen in de maand december. Laten we juist dit jaar, waarin zoveel onzeker en somber is, samen hoop en licht brengen.

Wat doet een kerstengel

In de vier weken voorafgaand aan Kerst brengen ‘kerstengelen’ elke week een presentje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen, jong of oud, alleen of als gezin, kan zich aanmelden als kerstengel. Het gaat om een klein gebaar of attentie en zeker niet om veel of dure dingen. Bijvoorbeeld door een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen, een tekening te maken of een gedicht door te geven. Een engel mag ook contact maken en – aan de deur – een praatje maken.

Wie geeft een kerstengel aandacht

Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen in aanmerking die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient. Een oudere mevrouw die weinig bezoek krijgt, een jonge moeder die alleen voor haar gezin moet zorgen, een ondernemer die hard getroffen is door de coronamaatregelen, een jonge man die herstelt van een burn-out of een politieke vluchteling. Maar de ontvanger kan ook iemand zijn die altijd voor iedereen klaarstaat of veel extra uren draait in de zorg.

Opgeven als kerstengelen of ontvanger

Kerstengelen kunnen zich aanmelden via het formulier op de website van Stichting Present Barendrecht. Ook mensen die wat extra aandacht verdienen kunnen via een formulier op de website worden opgegeven. Het invullen van één of beide formulieren is mogelijk tot en met 15 november.

Voorafgaand aan de actie zal de ontvanger van kerstengel-presentjes een brief ontvangen van Present, waarin uitgelegd wordt wat de actie inhoudt en hoe Present aan de contactgegevens is gekomen. Vervolgens zullen de kerstengelen aan ontvangers gekoppeld worden, waarbij zoveel mogelijk geprobeerd zal worden om een match te maken in dezelfde wijk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »