Politieauto (Politie)

BARENDRECHT – De politie heeft 2 verdachten aangehouden voor een gewelddadige straatroof in april van dit jaar in het Kooiwalbos. Op zondagavond 12 april werd een 16-jarige jongen op het Kooiwalpad van zijn fiets getrapt. Hij werd door vier personen aangevallen waarna zijn telefoon werd gestolen.

Toen hij ook nog werd gedwongen zijn pincode af te geven, zette een getuige in een auto op het parkeerterrein vlak naast het incident zijn groot licht aan, de daders sloegen daardoor op de vlucht.

Aanhoudingen

Op basis van signalementen kwam al snel naar boven dat de daders vaker in Barendrecht waren gezien op specifieke plekken in het centrum van Barendrecht. Het lijkt erop dat de politie in ieder geval twee van de vier personen heeft kunnen traceren: Een tweetal verdachten is aangehouden voor deze straatroof. Familie van het slachtoffer laat aan BarendrechtNU weten dat de gestolen telefoon kon worden opgehaald op het politiebureau. De telefoon is inmiddels, zonder enige schade, weer terug bij de rechtmatige eigenaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »