Precies op tijd voor zomerse hitte: Gratis drinkwatertap op station Barendrecht

BARENDRECHT – De komende dagen kan de temperatuur flink gaan oplopen. De nieuwe toevoeging aan station Barendrecht is dan ook geen overbodige luxe voor de treinreizigers: een gratis drinkwatertap. De NS en Evides hebben de watertap vanochtend (Maandag 22 juli 2019) geïnstalleerd bij de fietsenstalling van station Barendrecht (tegenover de roltrappen aan de Stationsweg).

NS is bezig om 200 stations in Nederland te voorzien van een drinkwatertappunt. Ze investeren ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden.

Watertap

Roger van Boxtel, president-directeur van NS: “Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen. We zetten een eerste stap op 200 stations waar we dit zelf kunnen realiseren.

Met dit initiatief wil NS het drinken van kraanwater verder stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval.

Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS, vertelt: “Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt. Wij spelen hier graag op in want het drinken van kraanwater is gezond én milieuvriendelijk. Met de drinkwaterpunten hopen we het aantal plastic flessen dat bij het afval belandt te verminderen. We investeren in gratis drinkwater omdat we geloven dat dit Nederland en onze reizigers helpt om bewust te kiezen voor het OV en nog duurzamer te reizen. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »