Blauwalg (Havenhoofd, Barendrecht)

BARENDRECHT – In de Gaatkensplas en Koedoodseplas is blauwalg geconstateerd. Ook op andere locaties in Barendrecht kan blauwalg voorkomen. De afgelopen jaren is hier ook al ieder jaar door de gemeente voor gewaarschuwd.

Blauwalg is een bacterie die eruit ziet als een olieachtige groene/blauwe drijflaag op het water. De bacterie ontstaat bij warm weer. Blauwalgen kunnen giftige stoffen bevatten waar mens en dier ziek van kunnen worden. Voorkom aanraking met het water en laat honden niet in het water zwemmen of van het water drinken.

Irritaties

Blauwalg veroorzaakt irritaties aan de huid en ogen. Andere klachten zijn hoofdpijn en maag- en darmklachten. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen? Spoelt u zich dan goed af onder de douche. Raadpleeg bij aanhoudende klachten uw huisarts. Bij honden die ziek worden, is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier mogelijk met blauwalgen in aanraking is geweest.

Afdeling Advies en Programmering, Wybe Korpel, telefoon (010) 506 11 11 / e-mail w.korpel@bar-organisatie.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »