Nacht zonder Dak Barendrecht langs de Oude Maas

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdagnacht brachten zo’n 50 jongeren van verschillende kerken uit Barendrecht en omgeving een nacht door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Aan de Oude Maas ontstond een heuse krottenwijken.

Met deze editie van “Nacht Zonder Dak” haalden de deelnemers €5.695 op voor straatjongeren in India, Kenia en Bolivia. Jeugd met een Opdracht Rijnmond organiseerde dit event met verschillende kerken in Barendrecht.

Nacht zonder dak

Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. De opbrengst van deze actie is daarom bestemd voor diverse projecten in voorgenoemde landen. De organisaties die hier werken vangen straatjongeren op en doen preventief werk onder jongeren die het risico lopen op straat of in de prostitutie terecht te komen.

Door de nacht buiten in een krotje door te brengen konden o.a. Barendrechtse jongeren ervaren hoe het is om geen normaal dak boven je hoofd te hebben. Door het programma heen waren ook elementen die terugverwezen naar het straatleven. Zo hebben de jongeren zelf een vuurtje moeten stoken om hun eigen prutje (rijst met witte bonen in tomatensaus) op te warmen. Wie dat niet lukte had koud eten of wie dit niet wilde had geen eten: “Al met al waren we zelf na deze nacht zonder dak weer erg blij en dankbaar voor eigen huis, douche, bed en lekker eten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »