Koninklijke Onderscheiding voor Wim Vonk

BARENDRECHT – Op vrijdag 15 maart is Wim Vonk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in de Dorpskerk.

Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange, vrijwillige inzet voor onder andere BVV Barendrecht, de businessclub BVV Barendrecht en de stichting Vrienden van de Dorpskerk. In 2018 ontving hij hiervoor al een gemeentelijke Waarderingsspeld.

BVV Barendrecht

Wim Vonk begon al in 1981 met vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging. Eerst was hij jarenlang actief in het Jeugdbestuur. Hij was verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de diverse jeugdafdelingen. Al op jonge leeftijd organiseerde hij jeugdtoernooien en jeugdkampen. In 1986 werd hij lid van het hoofdbestuur. De rol die hij tot vorig jaar vervulde was die van bestuurslid commerciële zaken. Een rol die hem op het lijf geschreven is: Wim Vonk heeft een groot commercieel talent. Zijn commerciële vaardigheden hebben de BVV zowel prestatief als in de breedte veel opgeleverd. Hij wist als bestuurslid met veel enthousiasme sponsors te vinden en weet deze te behouden. Ook het werven van nieuwe vrijwilligers is iets wat hem goed afgaat. Het is mede aan hem te danken dat BVV Barendrecht is uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende amateurvoetbalclubs van Nederland.

Andere successen als bestuurslid waren de grootschalige evenementen die hij organiseerde. Zoals het Rabobank Businessclub toernooi en de bruisende seizoensafsluitingen. Ook zijn inzet voor het financieren van het compleet vernieuwde sponsorhome en de gloednieuwe kleedkamers en hoofdtribune een aantal jaar geleden is erg bewonderenswaardig. Wim Vonk combineerde zijn bestuurlijke functies binnen de BVV altijd met andere vrijwilligerstaken zoals het draaien van zaterdagochtend diensten voor bezoekende teams, barvrijwilliger en (jeugd)scheidsrechter.

Businessclub BVV Barendrecht

In januari 2018 gaf Wim Vonk het stokje als bestuurslid commerciële zaken door, maar bleef hij wel voorzitter van de Businessclub BVV Barendrecht. Ook houdt hij nog steeds de algemene commerciële zaken in de gaten. Hij is al jaren voorman en boegbeeld van de Businessclub BVV Barendrecht. Onder zijn leiding groeide de club uit tot een van de grootste sportieve businessclubs in de regio.

Stichting Vrienden van de Dorpskerk

Wim Vonk zet zich ook al sinds 2006 in voor de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Hij heeft de stichting in 2006 als voorzitter van een nieuw bestuur nieuw leven ingeblazen. Het doel waar de stichting zich vanaf dat moment op richtte, was het financieren van de instandhouding van de Barendrechtse Dorpskerk. Onder zijn voorzitterschap vierde de kerk haar 500-jarig bestaan en werd het een enorm succesvol jubileumjaar waarin maar liefst € 125.000,- werd ingezameld. De Koning, destijds de Kroonprins, is toen ook in Barendrecht gekomen en Wim Vonk was onderdeel van het ontvangstcomité.

Sociëteit ‘Ken u Zelven’

Naast zijn inzet voor BVV Barendrecht, de Businessclub en de Stichting Vrienden van de Dorpskerk is Wim Vonk ook actief als bestuurslid commerciële zaken van Sociëteit ‘Ken U Zelven’ in Sliedrecht.

Mantelzorg

Bovendien is Wim Vonk de laatste jaren ook mantelzorger voor zijn levenspartner Diana. Het is erg mooi dat haar wens om voor hem een Koninklijke Onderscheiding te verkrijgen, op vrijdag 15 maart werkelijkheid is geworden.

Fotografie: Arco van der LeeBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »