Petitie door jongeren: Meer outdoor muziek en dance festivals in Barendrecht

BARENDRECHT – Een groep jongeren uit Barendrecht is een petitie gestart om meer outdoor muziek/dance festivals te organiseren in Barendrecht. Ricardo Grashuis (20 jaar) uit Barendrecht is de petitie samen met zijn vrienden begonnen: “Al een aantal jaar organiseren wij kleinschalige feestjes. Afgelopen zomer hebben wij dit voor het eerste jaar buiten gedaan en dit was een groot succes.

Vanwege het succes groeide het “feestje” direct uit zijn jasje: Bezoekers moesten worden geweigerd omdat het anders te druk werd. “Hieruit is direct het idee ontstaan om het niet langer kleinschalig bij iemand in de tuin te organiseren. Daarom willen wij naar de gemeente stappen en kijken wat de opties zijn met betrekking tot een vergunning voor een buitenevenement“, aldus Ricardo. De feesten moeten zich gaan richten op volwassen jongeren (18+), een groep waarvoor onvoldoende te beleven is in Barendrecht, zo stellen de initiatiefnemers.

Draagvlak

De petitie (hier te ondertekenen) heeft inmiddels 400 ondertekenaars. Het doel is om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen, om zo bij een vergunningsaanvraag bij de gemeente te laten zien dat er flinke interesse is voor het initiatief: “Door tastbaar bewijs te leveren hopen we sneller gehoord te worden“. De initiatiefnemers zouden deze zomer al het eerste dance evenement willen organiseren in Barendrecht.

Ricardo: “Als wij dit willen realiseren hebben we de stem van de lokale bevolking nodig! Met uw stem zijn we een stapje dichterbij het realiseren van het evenement. Hoe meer mensen hiervoor open staan hoe groter de kans is. Met de petitie ga ik met mijn ‘organisatie’ naar de gemeente toe om het plan bij hun voor te leggen.

Zelf organiseren

Indien het initiatief van de grond komt is het idee van Ricardo om samen met zijn vriendengroep, bestaande uit diverse jonge ondernemers, de feesten te gaan organiseren: “Ons netwerk onder de leveranciers, jongeren, DJ’s en contactpersonen in Barendrecht is heel groot. Wij hebben samen, zoals eerder al vermeld, een aantal feesten georganiseerd en ervaring in de productie van muziek.” Potentiële locaties voor de feesten zijn (o.a.) het terrein van BVV Barendrecht op sportpark de Bongerd, bij VV Smitshoek of op de parkeerplaats bij de Hockeyclub Barendrecht.

Behalve een leuk feestje neerzetten willen de jonge ondernemers ook de lokale economie een impuls geven: “Het evenement is ook voordelig voor de Barendrechtse economie en cultuur. Wij willen dit toepassen door onze attributen, personeel, enzovoort in te huren van Barendrechtse bedrijven. Ook willen wij de scholen hiermee betrekken door rondleidingen achter de schermen, workshops of dj-contexten te geven. Daarnaast zijn er nog veel meer ideeën die wij graag willen voorstellen aan de gemeente Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »