Video: Nieuwjaarsreceptie gemeente Barendrecht 2019

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Afgelopen woensdagavond (2 januari) vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats in het gemeentehuis. In zijn nieuwjaarstoespraak sprak burgemeester Jan van Belzen vol lof over de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de Barendrechtse samenleving. Ook memoreerde hij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 en de formatie daarna, die leidde tot de coalitie van 6 partijen.

De bewogen start van de nieuwe bestuursperiode leidde helaas niet vanzelfsprekend tot een samenwerking binnen de gehele raad. De nieuwe verhoudingen vragen veel van ons allemaal, daar ben ik me van bewust.” Aldus burgemeester Van Belzen. “Er zijn echter veel complexe vraagstukken in onze lokale samenleving, die schreeuwen om goede besluiten. Die moeten we met elkaar zien te vinden.Bekijk en beluister hier de volledige speech van burgemeester Jan van Belzen terug.

Het beste voor de Barendrechters

Jan van Belzen maakt zich zorgen over de individualisering in de samenleving. Dat ziet hij terug in de wereld, in Nederland en ook in Barendrecht: “Dit voelt als erosie. Dit voelen we allemaal wel, daarom is er meer dan ooit aanleiding om dingen samen te doen. Dat geldt in de samenleving, in de raad en in het gemeentelijk functioneren. Verbinding is hard nodig om onze doelen voor de Barendrechtse samenleving te bereiken. En dat is waar we elkaar vinden, we willen allemaal het beste voor de Barendrechters.

Uitreiking Jeugdlintje

Tijdens de nieuwjaarsreceptie reikte de burgemeester een jeugdlintje uit aan Marc Booij (22). Marc was betrokken bij het redden van een jonge vrouw die in 2017 van het viaduct aan de Dierensteinweg wilde afspringen.

Zie ook: Jeugdlintje voor Marc Booij (22): “Zonder aarzelen besloten om een ander te helpen”

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »