Vrijwilligers halen gedumpte kerstbomen en afval op om brandstichting te voorkomen

BARENDRECHT – [Foto’s] Johan en Sandra van Buurtpreventie Barendrecht zijn vandaag (Zondag 30 december 2018) de hele dag op pad geweest om Barendrecht een stukje veiliger te maken. De afgelopen dagen werden op diverse locaties al (ondergrondse) containers en kerstbomen in brand gestoken, soms met schade (aan eigendommen van derden) tot gevolg.

Ze bleek aan de Peppelwede een lantaarnpaal te zijn beschadigd nadat een kerstboom in brand werd gestoken. Op het Havenhoofd ging afgelopen nacht een kerstboom in vlammen op, de brandweer moest ter plaatse komen. Ook in het fietserstunneltje bij het zwembad (Breslau) werd afgelopen week een kerstboom in brand gestoken.

Opruimen

Het Buurtpreventie-duo is vanochtend (Zondag 30 december 2018) en vanmiddag (Zondag 30 december 2018) op pad geweest om (papier) afval dat naast containers was gedumpt op te halen en af te voeren. In totaal kon de aanhanger tot 3 keer toe volledig worden gevuld. ‘s Middags werden er verspreid door heel Barendrecht 35 gedumpte kerstbomen gevonden en meegenomen, dit alles om te voorkomen dat ze worden gebruikt om brand te stichten tijdens de jaarwisseling. De locaties van de gedumpte bomen werden onder andere verzameld via meldingen in de Buurtpreventie WhatsApp groepen. Buurtpreventie adviseert inwoners om hun kerstboom pas ná 1 januari buiten te zetten, om te voorkomen dat deze wordt gebruikt om in brand te steken.

Alle opgehaalde bomen zijn door de vrijwilligers afgeleverd bij Coen, Daan, Vincent en Martijn in de Oranjewijk. Vorig jaar wisten deze jongens een extra zakcentje te verdienen door 160 kerstbomen te verzamelen en in te leveren bij de gemeente.

Zie ook: 9 jan: €0,50 per ingeleverde kerstboomBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »