Diner in Dorpskerk Barendrecht goed voor €23.100

BARENDRECHT – Een diner bij kaarslicht in de historische Dorpskerk van Barendrecht heeft gisteren (Vrijdag 7 december 2018) 18.000 euro opgeleverd. Het bedrag is bestemd voor de restauratie van het historische uurwerk en de luidklok van de kerk.

Het diner was een initiatief van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Voor het eerst werd de meer dan 500 jaar oude kerk gebruikt voor een diner. Het werd bijgewoond door 186 mensen, waaronder leden van het gemeentebestuur. De gasten konden genieten van optredens van Trio Peter Ligtermoet en zanger Bob Bullee. Voor het culinaire gedeelte werd samengewerkt met restaurant Diggels, één van de buren van de kerk.

Sfeervolle kerkzaal

De gasten waren verrast over de sfeervolle aankleding van de kerkzaal. “Toen ik op de drempel stond, viel mijn mond open van verbazing”, vertelde burgemeester Jan van Belzen. De historische grafzerken op de vloer waren afgedekt met een laagje zand en een tapijt.

Aan het slot van de avond overhandigden de burgemeester samen met voorzitter Wim Vonk van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk een cheque aan kerkrentmeester Simon Hoek. De 15.000 euro die daarop vermeld stond, was op dat moment al achterhaald. Een veiling had in de loop van de avond veel meer opgebracht dan waarop de organisatie had durven hopen. Zo liet veilingmeester Cees van der Meer mensen bieden op het recht om op zondagochtend met de hand de klok te luiden. Dat bracht enkele malen tussen de 300 en 450 euro op.

Vanavond is dé stap gezet naar de restauratie van het torenuurwerk, de klokkenstoel en de luidklok. Wat is een kerk rijk als ze zulke vrienden heeft”, sprak kerkrentmeester Hoek aan het slot van de avond.d

Foto’s: Boven: Bob Bullee in de Dorpskerk van Barendrecht. Onder: Kerkrentmeester Simon Hoek (links) neemt de cheque in ontvangst. Rechts burgemeester Jan van Belzen, midden Wim Vonk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »