Politieauto in het centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft twee aanhoudingen verricht voor de gewapende overval van afgelopen zaterdag op zondagnacht. Burgemeester van Belzen maakte dit vanavond (Dinsdag 16 oktober 2018) bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering naar aanleiding van vragen van de SGP/CU fractie.

Van Belzen sprak met de chef van basisteam Oude Maas, waar Barendrecht onder valt. Het incident is in onderzoek bij het Regionaal Overvallen Team. De chef kon melden dat er twee aanhoudingen zijn verricht. “En zo ver hij dat kon zeggen, vond dat het er naar uit ziet dat deze zaak rond kan komen. Dat is een heugelijke mededeling“, aldus Van Belzen. De burgemeester is daarom niet voornemens om eventuele extra (veiligheids)maatregelen te nemen.

Achtergrond overval

De SGP/CU fractie wilde ook weten of er al iets bekend is over de achtergrond van de overval, maar hierover kon/mocht de burgemeester geen mededelingen doen. Dit is nog in onderzoek bij de politie. De partij wilde hier graag meer over weten omdat het om een “atypische zaak” lijkt te gaan. Indien het tot een rechtszaak komt tegen de verdachten, zal de burgemeester de gemeenteraad hier verder over informeren.

Zie ook: Gewonde bij gewapende overval op woning aan de MolenleedeBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »