Slachtoffers gered bij woningbrand aan de Mr. Lohmanstraat tijdens brandweeroefening

BARENDRECHT – [Foto’s] De leegstaande woningen aan de Mr. Lohmanstraat werden vanavond (Maandag 24 september 2018) nog één keer gebruikt voordat ze zullen worden gesloopt. De vrijwilligers van brandweer Barendrecht mochten de woningen van Patrimonium gebruiken om in te oefenen.

Tijdens het oefenscenario werd er vanavond (Maandag 24 september 2018) een brand ontdekt in één van de woningen, maar deze bleek al te zijn overgeslagen naar een naastgelegen woning. Twee tankautospuiten en een groot aantal brandweerlieden werden ingezet om de brand van verschillende kanten te bestrijden. Ook moesten er drie slachtoffers uit de woning worden gered.

Waar rook is, is geen vuur

Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken werd er gebruik gemaakt van rookmachines om de woningen vol met rook te zetten. Er is geen echt vuur gebruikt. Bij het betreden van de woningen werden de brandweerlieden geconfronteerd met dikke rook. Dit bemoeilijkte het zoeken naar de slachtoffers. Dit is een cruciaal onderdeel om goed te oefenen mocht dit ooit echt nodig zijn. Uiteindelijk zijn de drie slachtoffers gevonden en uit de woning gehaald. In één van de woningen was een keukenbrand gesimuleerd.

Interesse om vrijwilliger te worden bij de Barendrechtse brandweer? Neem hiervoor contact op met Brandweer Barendrecht via Facebook. (Er is ook een jeugdbrandweer in Barendrecht).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »