Oversteek naar Sportpark de Doorbaak op de Zuider Carnisseweg (via: Google Streetview)

BARENDRECHT – De Zuider Carnisseweg wordt eind 2018 een 50 of 30km/h weg, in plaats van de huidige 60km/h. Dit heeft de wethouder laten weten naar aanleiding van vragen door de EVB fractie over de verkeersveiligheid op deze weg ter hoogte van de (fiets)oversteek naar het sportpark.

Raadslid Marcel Hazebroek: “De fietsoversteekplaats op de Zuider Carnisseweg wordt veel gebruikt door jongeren van de hockeyclub Barendrecht en de BMX & Fietscrossclub Barendrecht. Automobilisten hebben hier voorrang. Aan de westzijde ontneemt een boom het zicht voor fietsers en automobilisten. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie.

Wegbeheer

De weg is momenteel nog in beheer van het Waterschap Hollandse Delta (WSHD). De gemeente is momenteel bezig om het eigendom over deze (en een aantal andere) locatie(s) te verkrijgen. Wethouder Luijendijk (verkeer): “De komgrenzen worden daarbij ook aangepast. Dit betekent dat deze weg binnenkort (verwachting eind 2018) in beheer is van de gemeente en de snelheid wordt verlaagd van 60 km/h naar 50km/h. Indien nodig kan de snelheid hier nog meer omlaag, eventueel naar 30km/h.

De gemeente is eveneens een onderzoek gestart om te bekijken welke eventuele andere maatregelen er moeten worden genomen. Deze zouden dan direct kunnen worden uitgevoerd zodra de gemeente het eigendom heeft van de weg.

Foto: Oversteek naar Sportpark de Doorbaak op de Zuider Carnisseweg (via: Google Streetview)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »