Jeugdlintje voor 4 dappere kinderen (13 jaar): "Met moedig optreden hebben zij het leven van een vrouw gered"

BARENDRECHT – [Foto’s] Op dinsdag 17 april 2018 ontvingen Eylul Oktem, Jaidy Wielkens, Engino Oliveira en Kenzi Oliveira, allen 13 jaar oud, uit handen van burgemeester Van Belzen een Barendrechts Jeugdlintje. Zij kregen deze uitgereikt in het gemeentehuis.

Eylul Oktem en Jaidy Wielkens ontvingen het Jeugdlintje voor hun moedige gedrag op 2 oktober 2017. Engino en Kenzi Oliveira ontvingen het Jeugdlintje voor hun dappere optreden op 13 december 2017. Op beide data probeerde een vrouw zichzelf van het leven te beroven. De kinderen hebben dit weten te voorkomen.

Op 13 december heeft mevrouw Kleijbergen ook een belangrijke rol gespeeld in de redding van de vrouw. Ook zij werd hier door burgemeester Van Belzen met een bos bloemen en een geschenk persoonlijk voor bedankt op 17 april. Het Jeugdlintje is in het verleden aan 9 jongeren uitgereikt, voor moedig gedrag bij 4 incidenten.

2 oktober 2017

Eylul Oktem en Jaidy Wiellkens kwamen op 2 oktober 2017 in actie toen zij zagen dat een vrouw van plan was om van het viaduct aan de Dierensteinweg te springen. Zij hebben haar vastgepakt en van de reling weggetrokken. Met dit moedige optreden hebben zij het leven van de vrouw gered.

13 december 2017

De tweeling Engino en Kenzi Oliveira hebben op 13 december 2017 een zelfde situatie meegemaakt. Ook zij hebben een jonge vrouw die van het viaduct wilde springen, weten te redden. Mevrouw Kleijbergen was als eerste bij de vrouw en probeerde haar tegen te houden. Na enige tijd kreeg zij hulp van Engino en Kenzi. Gezamenlijk zijn zij erin geslaagd de vrouw van de reling weg te trekken en in bedwang te houden totdat de hulpverleners het overnamen. Engino, Kenzi en mevrouw Kleijbergen hebben hiermee het leven van de vrouw gered.

Trots

Burgemeester Van Belzen is erg trots op deze helden: “Jullie hebben oog voor je medemens. Dit is een bijzondere eigenschap die jullie moeten koesteren. Ik vind het enorm knap dat jullie niet aarzelden om te helpen, toen iemand in nood was. Jullie zijn een voorbeeld voor anderen en stuk voor stuk helden die iemands leven hebben gered. Daar mogen jullie ongelooflijk trots op zijn. Dat ben ik als burgemeester ook!

Jeugdlintje en Oorkonde

De gemeente Barendrecht is trots op jonge mensen die zich inzetten voor anderen of voor Barendrecht. Om daar uiting aan te geven, heeft de gemeente Barendrecht het Jeugdlintje. Het Jeugdlintje is een blijk van waardering en trots aan jongeren tot 25 jaar, die op bewonderenswaardige wijze moed of inzet hebben getoond bij initiatieven met een bijzondere relevantie voor Barendrecht. Het is een zilveren penning met daarin het wapen en de skyline van de gemeente Barendrecht. De penning hangt aan een rood/groen/wit lint. Iedereen kan een jongere tot 25 jaar voordragen: familie, vrienden, buren, leraren, begeleiders, coaches.

Kandidaten voor het Jeugdlintje voordragen

Mensen die met jeugd en jongeren werken worden dan ook van harte uitgenodigd om een kandidaat voor te dragen. Het maakt daarbij niet uit of de persoon die wordt voorgedragen of de aanvrager in Barendrecht wonen. De voordracht wordt beoordeeld door de Commissie Gemeentelijke Onderscheidingen. Deze commissie bestaat uit de burgemeester (voorzitter), vijf bewoners van Barendrecht en een ambtelijk medewerker (secretaris). Deze commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, die door de raad gemandateerd is een besluit te nemen over het al dan niet toekennen van een onderscheiding. Wie iemand voor wil dragen voor een gemeentelijke onderscheiding, kan een speciaal formulier aanvragen bij de secretaris van de commissie. Neem daarvoor contact op met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 0180.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »