Burgemeester na recente brandstichtingen: Nog geen verdachte(n) in beeld

BARENDRECHT – De burgemeester van Barendrecht heeft gereageerd naar aanleiding van de vermoedelijke brandstichtingen van afgelopen dinsdagavond aan het Onderlangs, Achterom en aan de Gebroken Meeldijk. “Die avond hebben op verschillende plaatsen in Barendrecht drie brandjes gewoed die zeer vermoedelijk alle zijn aangestoken“, aldus van Belzen.

De burgemeester verwijst in zijn brief naar eerdere maatregelen die al werden genomen rond de jaarwisseling: “Helaas hebben de inspanningen van de politie en gemeente tot nu toe nog niet geleid tot het in beeld krijgen van een mogelijke verdachten of meerdere verdachten.

Nieuwe aanpak?

Burgemeester Van Belzen: “In samenwerking met verschillende partners als de politie, brandweer en buurtpreventie wordt gekeken welke aanpak nodig is (…) Nieuwe, voor het publiek zichtbare- en niet zichtbare, maatregelen kunnen worden ingezet als de situatie daar om vraagt. Afhankelijk van de komende periode kan ook de mobiele camera weer worden geplaatst in de buitenruimte.

Hij vervolgt: “Ik zal de politie, de vrijwilligers van buurtpreventie en de eigen medewerkers die in de buitenruimte toezicht houden vragen extra waakzaam te zijn en gericht bewoners en bedrijven aan te spreken om preventief maatregelen te treffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het legen van containers en het direct melden van verdachte situaties bij het alarmnummer 112

Zie ook: Bouwkeet in brand op parkeerterrein van MCD supermarkt aan de Gebroken Meeldijk

Ingezonden video door Tjerk:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »