Vuurwerk Barendrecht 2015-2016

BARENDRECHT – In de gemeente Barendrecht mag van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 december op vier locaties vuurwerk worden verkocht. Oudjaarsdag valt dit jaar op een zondag, op deze dag mag er geen vuurwerk meer worden verkocht.

De vuurwerkverkooppunten in Barendrecht zijn: Primera (Middenbaan 37), Fred Motoren (Gouwe 1), Firma Wesdijk (3e Barendrechtseweg 415) en de Vuurwerkreus (Deventerseweg 44-46).

Vuurwerkverbod Carnisse Veste

Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur, met uitzondering van de locatie Carnisse Veste. Daar geldt een vuurwerkverbod:

Het afsteken van vuurwerk in Carnisse Veste zorgt voor overlast bij het winkelend publiek en de bewoners. Daarnaast kan het afsteken van vuurwerk een gevaar opleveren voor de veiligheid. Daarom is het verboden om in de directe omgeving van Carnisse Veste vuurwerk af te steken. Het college van burgemeester en wethouders heeft een vuurwerkverbod opgelegd op grond van artikel 2.59, lid 1 APV. Dit verbod geldt bij de in-/uitritten van de parkeergarage, in de parkeergarage en in de expeditieruimte. Ook in de winkelpassage, op de verhoogde toegang tot het winkelcentrum aan de kant van het Middeldijkerplein, tussen de fietsenrekken op het Middeldijkerplein en op de daktuinen is het verboden om vuurwerk af te steken

Handhaving

De politie en de gemeente zijn deze jaarwisseling ook weer actief om er zeker van te zijn dat de jaarwisseling feestelijk verloopt. “Handhaving van de regels met betrekking tot vuurwerk en inbraak krijgen in deze tijd van het jaar onze extra aandacht. Bij overtredingen wordt streng opgetreden. De politie, de buitengewoon opsporingsambtenaren en toezichthouders (bikers) zien streng toe op illegaal vuurwerk“, aldus de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »