Scholieren krijgen ijsvrij en veel sportverenigingen schrappen trainingen en wedstrijden

BARENDRECHT – Scholieren van de Barendrechtse VO scholen hebben vanwege de (komende) sneeuwval en gladheid vanmiddag (Maandag 11 december 2017) ijsvrij gekregen. Leerlingen van het Calvijn Groene Hart, Edudelta College, Dalton Lyceum en Focus Beroepsacademie mochten vanaf 12:30 naar huis. Ook een aantal basisscholen, waaronder Het Kompas, geeft ouders de mogelijkheid om kinderen ‘s middags al op te halen.

De NS rijdt vandaag (Maandag 11 december 2017) met minder treinen en adviseert reizigers daarom om nu al naar huis te gaan. Vanaf station Barendrecht vertrekken één keer per half uur treinen i.p.v. ieder kwartier.

Sportclubs

Vanwege de sneeuwverwachting voor vanmiddag (Maandag 11 december 2017) en vanavond (Maandag 11 december 2017) hebben ook een groot aantal sportclubs in Barendrecht besloten om trainingen en (oefen)wedstrijd te laten vervallen (info zoals vastgesteld om 13:45 uur vanmiddag):

  • BVV Barendrecht: Vanwege het winterweer zijn alle trainingen op sportpark De Bongerd maandagavond 11 december afgelast. In eerste instantie was de afgelasting alleen voor de jeugdteams, maar gezien de sneeuwval zijn ook alle trainingen voor de senioren inmiddels afgelast. Voor de andere dagen in de komende week, wordt aan de hand van de weersverwachtingen per dag bekeken of de trainingen door kunnen gaan.
  • VV Smitshoek: Gezien de weersvoorspellingen en staat van de velden zijn alle trainingen voor maandag 11 december afgelast.
  • Hockeyclub Barendrecht: In verband met de winterse weersomstandigheden en de daaruit voortkomende gevaren op de weg vinden wij het, als club, onverantwoord de trainingen van vandaag (Maandag 11 december 2017) door te laten gaan. Daarom hebben we besloten om alle trainingen en oefenwedstrijden voor vandaag (Maandag 11 december 2017) af te lasten.
  • Tennisvereniging Smitshoek: Zoals iedereen zal begrijpen zijn de banen NIET bespeelbaar, zodra er verandering komt in deze situatie zal dat op deze site worden gemeld.
  • CBV Binnenland (basketbal): ALLE trainingen voor vanavond (Maandag 11 december 2017) zijn afgelast! Het bestuur heeft tevens besloten de Algemene Ledenvergadering van maandag 11-12 NIET door te laten gaan. Deze is verplaatst naar maandag 18-12.
  • CAV Energie (atletiek): TRAINING VOOR 11 DECEMBER 2017 AFGELAST. In ons huishoudelijk reglement staat dat we bij code oranje de training niet door laten gaan. Op dit moment wordt tijdens de training code oranje verwacht. We willen niet alleen de veiligheid van de atleten waarborgen, maar ook de veiligheid van de trainers en vrijwilligers die onder deze weersomstandigheden naar de club moeten komen. Veiligheid staat voorop.
  • Korfbalvereniging Vitesse: Gezien de weersomstandigheden zal er vanavond (Maandag 11 december 2017) NIET getraint worden!
  • Volleybal Vereniging CVV Spirit: Vanavond (Maandag 11 december 2017) 11 december zullen er geen jeugdtrainingen zijn in verband met de slechte weersomstandigheden.

Een aantal foto’s van de sneeuwpret op scholen in Barendrecht:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »