Een tweede leven voor haventje bij het Waalviaduct

BARENDRECHT  – In De Wevershoeve vond afgelopen woensdag (1 nov) een drukbezochte informatieavond plaats voor direct omwonenden en huidige ligplaatshouders van het haventje bij het Waalviaduct/Noldijk.

De gemeente Barendrecht werkt samen met een groep enthousiaste initiatiefnemers van Watersportvereniging ’t Waaltje (WSV) aan een toekomstplan voor een levendige, aantrekkelijke nieuwe haven. Een haven die kwaliteit toevoegt aan de omgeving, voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is én rendabel is.

WSV

Wethouder Peter Luijendijk (recreatie) is blij met de oprichting van de WSV. Hij benadrukt: “We staan voor een flinke uitdaging, die we vol vertrouwen samen aanpakken. Het haventje is verwaarloosd en biedt nu geen volwaardig onderkomen voor de huidige ligplaatshouders. Het kan in potentie veel meer bijdragen aan de beleving van de Waal voor omwonenden en bezoekers. Een goed beheer is daarvoor heel belangrijk”.

Ruimtelijke inrichting en beheer

Het opknappen van het haventje aan de Waal is in de Waalvisie benoemd tot één van de prioriteiten. Deze visie bevat onder meer een beschrijving van kenmerkende plekken langs de Waal die met wat hulp en goede wil kunnen bijdragen aan een nóg betere beleving van het water en de oevers. Naast de ruimtelijke inrichting moet de haven ook beheerd worden. Booteigenaren die interesse hebben in een ligplaats bij de WSV zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen via wsvwaaltje@gmail.com

Schets: Eerste ideeën voor het toekomstige haventje bij het Waalviaduct; Foto: Projectleider Wietske Wolf en wethouder Peter Luijendijk feliciteren bestuursleden Paul Wessels, Cock Storm, Maarten Verwaaijen met de oprichting van de WSV.)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »