Vandalisme Park Buitenoord: Kunstproject van tunneltje met grof geweld vernield

BARENDRECHT – Het kunstproject door samenwerkende partijen, waaronder scholieren, in het tunneltje bij Park Buitenoord is recent vernield. Onderstaand een ingezonden bericht van Fred Bloot, voorzitter van de Bewonersorganisatie Park Buitenoord en Omgeving (BOBO) over de vernieling:


Het gevoel van veiligheid in Barendrecht staat onder druk. De afgelopen week werd gekenmerkt door diverse incidenten en vandalisme. Ruiten van scholen werden ingegooid, een abri gesloopt, diverse branden werden gesticht met als dieptepunt de verwoesting van een deel van de kinderopvangfaciliteiten bij de Tweemaster afgelopen woensdag.

Ook het door de BOBO, de gemeente, Kunst Creatief Barendrecht, Hans Verkerk (de kunstenaar), de kunstklas van het Dalton Lyceum Barendrecht en de inzet van stichting Humanitas tot stand gekomen kunstwerk in het tunneltje aan de Groene Rede moest het ontgelden. Dat waar maanden met plezier, juist door de jeugd, aan is gewerkt werd door jeugdige onverlaten moedwillig gesloopt.

Persoonlijk zou ik mij rot schamen als ik de ouder zou zijn van een van de daders verantwoordelijk voor dit vandalisme. Helaas zijn ze nog niet bekend. BOBO zal tezamen met de overige deelnemers aan het kunstproject aangifte van vernieling doen bij de politie. Mochten de daders bekend worden dan zal BOBO de kosten voor herstel van het kunstwerk op hen, of bij minderjarigheid, op hun ouders verhalen.

Het is hoog tijd dat er structureel wat wordt gedaan om het toezicht in de Barendrechtse buitenruimte te intensiveren en te verbeteren. Dat bij het houden van toezicht de hulp van de inwoners onontbeerlijk is onderkennen we. Bij deze doen wij dan ook een oproep aan ieder die daartoe in staat is zijn steentje bij te dragen.

Bewonersorganisatie Park Buitenoord en Omgeving (BOBO)

Fred Bloot, voorzitter


Een van de panelen is met grof geweld afgebroken“, aldus de BOBO. Het vernielde paneel is inmiddels verwijderd. De bewonersorganisatie is erg teleurgesteld: “Zo jammer dat de inspanningen van de ene groep jongeren door andere (waarschijnlijk ook) jongeren wordt vernield!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »