IJsselmonde Festival: Vandaag de hele dag gratis optredens door orkesten in sporthal Waterpoort

BARENDRECHT – Het Harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht doet vandaag (Zaterdag 4 november 2017) mee aan het Eiland IJsselmonde Festival in sporthal Waterpoort. U bent van harte uitgenodigd om het Festival bij te wonen. De toegang is gratis.

Het festival start om 10.15 uur. Er zullen over de gehele dag 11 orkesten spelen. Het Barendrechtse HarmonieOrkest zal als hekkensluiter om 21.00 uur optreden. Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank Hendriks.

Harmonievereniging

Meedoen aan het jaarlijks terugkerende evenement is een belangrijke graadmeter voor het orkest. Daarnaast is het leuk om andere muzikanten van verschillende orkesten en verenigingen te ontmoeten. De bijna 400 muzikanten, verdeeld over 11 orkesten, hebben de laatste maanden intensief toegeleefd naar vandaag.

Tijdens de orkestrepetities en thuisstudie is hard geoefend om een zo goed mogelijke beoordeling te krijgen voor de uitgevoerde muziekwerken. De juryleden (Gert Buitenhuis en Kees Schoonenbeek) zullen de orkesten beoordelen op intonatie, klankvorming, klankbalans, techniek, articulatie, ritmiek, samenspel, dynamiek, nuancering en muzikale uitvoering. Beide juryleden geven voor elk onderdeel een cijfer. Het gemiddelde hiervan resulteert in het uiteindelijke cijfer.

Harmonievereniging Barendrecht is vandaag (Zaterdag 4 november 2017) ook aanwezig voor de speculaaspoppen actie van de vereniging: Bij sporthal Waterpoort kunt u voor 4,50 een speculaaspop (500g) kopen.

Meer informatie en het gehele programma vind u op de website www.steijf.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »