FBI, politie en ambulance in de Zuidpolder? Stichting Emergency NL!

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag werden bezoekers van de Zuidpolder geconfronteerd met de aanwezigheid van de ‘FBI’, politie en ambulance waren ook ter plaatse. Gelukkig was er hier geen sprake van een incident, maar een fotoshoot door de Stichting Emergency NL uit Barendrecht.

Stichting Emergency NL bestaat uit 2 vrijwilligers die zich al enkele jaren in hun vrije tijd inzetten voor mensen met een beperking en/of (terminale/chronische) ziekte: “Dit doen wij op een bijzondere manier, namelijk met onze speciale voertuigen. Zo hebben wij een Dodge Magnum (Originele EX-FBI auto uit Amerika) en Chevrolet Chevy (originele EX-ambulance) beschikbaar.

Stichting Emergency NL

Stichting Emergency NL: “We rijden regelmatig mee tijdens Truckrun’s voor mensen met een (geestelijke/lichamelijke) beperking. Dit gebeurt door heel Nederland. Het is geweldig om deze mensen een dag van hun leven te geven door ze mee te laten rijden met alle toeters en bellen erop. Een klein gebaar, wat ze nooit zullen vergeten.

Naast Truckrun’s laten wij ook (laatste) wensen in vervulling gaan. Ook dit is vaak een klein gebaar wat nooit vergeten zal worden. Het organiseren, plannen en in elkaar zetten van deze dagen is bij ons in goede handen. In de meeste gevallen werkt de politie mee aan onze wensdagen, waardoor wij als VIP worden begeleid naar de locatie, met alle toeters en bellen erop, een bijzondere ervaring voor hen. Er zijn ondenkbaar veel locaties, zoals dierenparken, pretparken, restaurants, bijzondere plekken voor deze persoon en nog veel meer. Omdat wij geen liggend vervoer kunnen doen en geen medische hulpmiddelen hebben, moeten we selectief de aanvragen behandelen en kunnen we dus echt alleen wensen van mensen die zelfstandig mee kunnen in behandeling nemen. 

Uiteindelijk hebben wij maar één doel, wat nooit zal veranderen: “Geen wens is te veel. Ons doel is pas bereikt als jou wens is uitgekomen. Jouw lach is onze lach.” 

Die dankbare lach die wij altijd ontvangen van mensen doet zoveel goed. Aanvragen voor bijzondere wensen zijn altijd welkom. Ken jij iemand die een (laatste) wens heeft en lukt het je niet om hier uit te komen of heeft u daarbij hulp nodig, laat het ons weten. Vergeet vooral niet onze website te bekijken en Facebook pagina te liken. 

Omdat wij alle wensen vrijwillig organiseren zijn we hard opzoek naar sponsoren die ons dit mogelijk willen maken. Wilt u ons daarbij helpen? laat het ons weten via info [@] stichtingemergency.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »