Startmoment bouw clubhuis FCC Barendrecht en TC Barrhopoort op Sportpark de Doorbraak

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen dinsdagochtend vond het startmoment plaats van de bouw van een nieuw clubhuis op Sportpark de Doorbraak. Fietscrossclub Barendrecht en toerfietsclub TC Barrhopoort bouwen vlak naast de nieuwe fietscrossbaan een gezamenlijk clubhuis.

De voorzitters van beide clubs plaatsten dinsdagochtend symbolisch de eerste wand van het nieuwe clubhuis (foto). De ruimte zal worden gebruikt als kantine (inclusief keuken), kantoor voor de directie en bevat kleedkamers en douches.

Clubhuis

Het clubhuis staat op een verhoging naast de nieuwe fietscrossbaan. Van binnenuit is de baan ook te zien door de grote glazen wandpanelen. Daarnaast komt er ook buiten een (overdekte) strook beschikbaar met uitzicht over de baan.

Naar verwachting zal vandaag (Vrijdag 25 augustus 2017) al het dak op het clubhuis worden geplaatst. Het gebouw (wanden en dak) kon in enkele dagen in elkaar worden gezet omdat het een houten (prefab) constructie is die ‘in elkaar wordt geklikt’. Dit gaat een stuk sneller dan een stenen gebouw.

Fietscrossbaan

De opening van de nieuwe fietscrossbaan is uitgesteld vanwege onverwachte problemen met de vergunning voor de startheuvel. Nadat er nieuwe berekeningen zijn gemaakt en/of aanpassingen zijn doorgevoerd kan de startheuvel pas worden afgemaakt. Op 17 september zou er een wedstrijd voor de BMX West competitie worden gereden op de nieuwe baan, maar vanwege de vertraging is deze komen te vervallen. Een eerdere wedstrijd op 29 augustus kan tot teleurstelling van de club ook nog geen doorgang vinden. Het bestuur van FCC Barendrecht zoekt momenteel voorzichtig naar een nieuwe openingsdatum.

Opmerking: De onderste foto’s in het fotoalbum zijn van donderdagochtend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »