BARENDRECHT – IKEA Barendrecht is vanmiddag (Vrijdag 13 september 2013) overspoeld met zogenaamde ‘jagers’. Dit zijn deelnemers van de 53j8 (53jacht) van het gelijknamige radiostation 538. Voor dit spel verstopt een bekend persoon zich elke dag ergens in Nederland, tijdens deze ronde was dat radio DJ Ruud de Wild.

Rond half twee vanmiddag (Vrijdag 13 september 2013) hadden de deelnemers van het spel een tip gekregen waardoor het goed mogelijk was dat de radio DJ zich verstopt had bij de IKEA Barendrecht. Het gevolg hiervan was dat vele deelnemers naar IKEA toe kwamen. Op een bepaald moment liepen zovel binnen als buiten de winkel overal mensen die alle hoeken en gaten van het gebouw af zochten om Ruud de Wild te vinden. De eerste persoon die hem zou vinden moest hem aantikken en zeggen: ‘ik stop de 5-3-jacht’, deze persoon kon daarmee €10.000 winnen.

Ondertussen tikte de tijd verder en tips bleven uit. Een aantal deelnemers liep nog steeds zenuwachtig rond de IKEA terwijl ze naar radio 538 luisterde en Twitter in de gaten hielden. Het IKEA personeel had zelf geen idee wat er gaande was. Zij gingen bij deelnemers informeren waarom er ineens groepen mensen zenuwachtig/zoekende over het hele IKEA terrein en door de winkel liepen. Een stuk of tien fanatieke deelnemers reed constant rond in hun auto over de parkeerplaats van IKEA.

Maar toen werd, na dik een uur chaotisch zoeken, de volgende tip bekend gemaakt: ‘Mooie stad achter de duinen!’. En wat bleek? Ruud de Wild was helemaal niet in IKEA Barendrecht. Hij is uiteindelijk rond vier uur ‘s middags gevonden bij de Zweedse ambassade in Den Haag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »