'Vuilnishaven' moet weer schoon worden door toezicht en afspraken met ondernemers

BARENDRECHT – De gemeente gaat afspraken maken met de ondernemers aan de Platehaven om de vervuiling tegen te gaan. De politieke partij Echt Voor Barendrecht (EVB) vroeg wethouder Vermaat eerder deze maand om aandacht voor het probleem in de straat:

EVB constateert dat de uitstraling van de Platehaven in Carnisselande steeds meer begint te lijken op een vuilnishaven. Deze straat ligt bezaaid met sigarettenpeuken , waar men struikelt over zwerfvuil zoals plasticafval, papierafval en andere troep. Daarnaast is het trottoir aan de zijde van de aldaar gevestigde bedrijven ontzettend vies.

Beneden niveau

De partij scheef verder aan de wethouder: “Samengevat constateert EVB dat in de zone waar een aantal horeca/food bedrijven is gevestigd de uitstraling alles behalve representatief is en ver beneden het Barendrechts niveau. Wij spreken derhalve over verpaupering in deze straat.” Verantwoordelijk wethouder Vermaat laat weten op de hoogte te zijn van de problemen en actie te ondernemen: “In de afgelopen periode zijn de ondernemers expliciet gewezen op hun verantwoordelijkheid om hun vuilnis op te ruimen en de openbare weg vrij te houden van bedrijfsvuilnis.

Toezicht en afspraken

De komende tijd zal het verscherpte toezicht op het naleven van de regels worden voorgezet. Wethouder Vermaat laat echter ook weten concrete afspraken te willen maken met de ondernemers: “Overigens constateer ik ook dat handhaving alleen niet toereikend is. Daarom gaan we met de ondernemers en de koeriers afspraken maken om de situatie schoon en leefbaar te krijgen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »