Verbouwing bestuursvleugel gemeentehuis koste 1,3 miljoen

BARENDRECHT – De verbouwing van een deel van het gemeentehuis vorig jaar heeft in totaal 1,3 miljoen gekost. Hoewel de werkzaamheden zijn uitgevoerd binnen het beschikbaar gestelde budget, moest er tijdens het aanbestedingstraject nog een extra bedrag van bijna een half miljoen euro worden toegevoegd aan het project.

De verbouwing van de bestuursvleugel (het voorste deel van het gemeentehuis met o.a. de raadzaal, collegeleden kamers en de Van de Wouwzaal) kwam daarmee in totaal op €1.359.219. Bijna één derde hiervan werd gebruikt voor aanpassingen aan de klimaatinstallatie.

Vernieuwen

Als belangrijkste redenen voor de verbouwing werden eerder al de ARBO voorwaarden en toegankelijkheid van de raadzaal genoemd. Puntsgewijs zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd in de periode augustus – november 2016:

  • Klimaatinstallatie (begane grond en 1e verdieping) aangepast. Aantal ruimtes bestuursvleugel geïsoleerd. Alle ruimtes in de vleugel voorzien van LED verlichting.
  • Een videoverbinding tussen de Raadzaal en de hal (voor vergaderingen met veel publiek; meekijken en luisteren vanuit de hal). Daarnaast is er in de vergaderzalen mogelijkheid tot livestreaming via het internet.
  • Nieuw meubilair (multifunctioneel inzetbaar). Renovatie toiletgroep begane grond.
  • Nieuwe inrichting receptie. Fractiekamer verplaatst. Pantry vervangen door koffiehoek. Bedrijfsartsenruimte omgebouwd tot opslagruimte.
  • Kantoor griffie verplaatst en vernieuwd. Voormalige ruimten omgebouwd tot vergaderruimte.
  • Pantry collegevleugel verplaatst naar de Van de Wouwzaal. Toiletten collegevleugel opgeknapt. Garderobe gemaakt. Werkruimten ingericht volgens concept van nieuwe werken. Geluidsisolerende wanden geplaatst in de kamers van de collegeleden.
  • Klimaatinstallatie in de Van de Wouwzaal aangepast en wanden geïsoleerd. Deur naar de hal is aangepast.

Met het overgebleven deel van het beschikbaar gestelde budget zullen de komende tijd nog kleinere werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals bijv. nieuwe vloerbedekking in de raadzaal, vervangen kapotte klapdeuren en verven van de hal. De vernieuwingen moeten in ieder geval weer 10 jaar mee gaan.

Tegenvallers

Bij nadere inspecties van de bestuursvleugel bleek dat niet alle zaken voldeden aan brand en bouwvoorschriften: brandmeldinstallatie voldeed niet meer aan normen, Legionella hotspots en brandcompartimentering begane grond voldeed niet aan de normen. Deze zaken zijn opgelost tijdens de verbouwing.


Klik op bovenstaande tabellen om alle bedragen en percentages te bekijken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »